Передплата 2024 ВЗ

«Наш компост розлітається як гарячі пиріжки»

Садівники-городники високо оцінили можливість безкоштовно взяти перегною на ЛКП «Зелене місто»

Львів’янам безкоштовно роз­дають… компост (перегній, тобто органічне добриво, що утворюється внаслідок роз­кладання органічних відхо­дів). Про це «ВЗ» повідомили в ЛКП «Зелене місто». На вул. Пластовій, 13 (саме тут будуватимуть перший сміттє­переробний комплекс), обла­штували спеціальний май­данчик, де є компостна купа, в якій утворюється компост із харчових і садових відходів. У межах пілотного проєкту усі охочі можуть безкоштовно взяти добриво для потреб свого господарства.

Наразі у контейнери заван­тажують харчові та садові відходи, які принесли самі мешканці або привезли з дея­ких закладів харчування та ко­мунальних підприємств міс­та. Приймати на компостування садові та харчові відходи в ЛКП «Зелене місто» почали зі січ­ня цього року. Органічні відхо­ди перегнивають у спеціально­му контейнері впродовж двох місяців. Так утворюється ком­пост, який із кожним разом стає все кращим. Незабаром тут по­вноцінно запрацює механізова­на станція компостування.

«Наш компост розлітається як гарячі пиріжки», — тішаться в ЛКП «Зелене місто». — Із відра­ми та мішками щодня львів’яни приходять на вулицю Пласто­ву, 13, аби взяти безкоштовне добриво, яке утворилося з ор­ганічних відходів. Вони станов­лять 40−50% від загальної кіль­кості сміття, яке ми викидаємо. Зменшити їх кількість у загаль­ному смітті можна, здаючи орга­ніку на компостування".

Приносити органічні відхо­ди жителі міста можуть на вули­цю Пластову, 13, із понеділка по п’ятницю, з 9.00 до 18.00. (обідня перерва з 13.00 до 14.00).

Схожі новини