Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У США назвали лауреатів Пулітцерівської премії 2020 року: серед них статті про режим Путіна та вбивство в Україні

  • 05.05.2020, 10:33
  • 804

У США назвали лауреатів Пулітцерівської премії 2020 року – серед них співробітники видання "The New York Times", які зробили серію з 8 матеріалів про режим президента Росії Володимира Путіна.

Серед них є і репортаж про вбивство на замовлення ФСБ українського військового Івана Мамчура.

Про йдеться на сайті Пулітцерівської преміЇ.

Лауреатів Пулітцерівської премії 2020 року у 15 категоріях журналістики та 7 книжкових, драматичних і музичних творів оголосили 4 травня. Також було нагороджено «спеціальну цитату».

«The New York Times» отримала нагороду у номінації «Міжнародний репортаж» за матеріали про ймовірне втручання Росії у справи інших країн, зокрема Африки, Європи та Близького Сходу.

Серед восьми матеріалів є і репортаж з України, а саме про вбивство у 2016 році на замовлення Федеральної служби безпеки Росії у Рівному українського військового Івана Мамчура.

Також у серію входять матеріали про отруєння болгарського бізнесмена Еміліяна Гебрева, про інтереси Росії у конфлікті у Лівії та Центрально-Африканській республіці, а також бомбардування російською авіацією лікарень у Сирії.

У найбільш престижній номінації «За служіння суспільству» премію отримали журналісти газети «Anchorage Daily News» і проєкту «ProPublica» за розслідування про сексуальне насилля на Алясці та про поліцейських, які дозволили підозрюваним втекти від покарання.

Агентство «Reuters» отримало нагороду «Новинна фотографія» за висвітлення протестних акцій у Гонконгу у 2019 році.

Нагороду за найкраще «Художнє фото» отримала агенція «Associated Press» за історію з Кашміру.

У номінації «Роз'яснювальний репортаж» лауреатом стали співробітники «The Washington Post» з серією матеріалів, які показали «жахливий вплив екстремальних температур на планету».

Схожі новини