Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Потерпаємо від збитків": під міською радою Львова пікетують підприємці

  • 01.05.2020, 15:15
  • 923

Сьогодні, 1 травня, у Львові відбувся одиночний пікет мікропідприємців (ФОП) Львівщини з вимогою відновлення конституційного права на працю

Про це повідомляє 4studio.

«У країні безлад! Після введення карантинних заходів практично весь мікро- та малий бізнес припинив свою діяльність. Від ательє для ремонту одягу до магазинчиків у торгових центрах. По завершенню другого місяця карантину, стає очевидним цинічна суть та мета лоббістів великого бізнесу, адже усе, що стосується їх інтересів не припиняло свою діяльність! Епіцентр, Ашан, Сільпо, Фокстрот, АТБ та багато-багато інших величезних мереж отримують надприбутки, поки працюють. Натомість мікропідприємці потерпають від збитків, оскільки зачинені», — заявляють пікетувальники.

Читайте також: Бізнес на карантині: виживуть не всі

Учасники акції висунули владі такі вимоги:

Терміново, з 1 травня, зняти обмеження і заборони з діяльності усього мікробізнесу, за умови дотримання санітарно-гігієнічних вимог. На законодавчому рівні скасувати податки з мікропідприємців, яким було заборонено вести діяльність на весь період карантину.

Терміново скасувати фіскалізацію та кешбек, запроваджені законами 128-ІХ та 129-ІХ, шляхом ухвалення законопроєктів 2644 та 2645. Ввести мораторій на перевірки контролюючими органами усе мікропідприємництво, до моменту реформування цих органів.

Запровадити пільгове кредитування для мікробізнесу з однозначними, простими та чіткими умовами видачі і повернення.

Схожі новини