Передплата 2024 ВЗ

"Усі хворі у селі Давидів пов’язані між собою тісними родинними зв’язками"

  • 30.04.2020, 19:17
  • 3 516

На Львівщині – антирекорд за кількістю хворих на COVID-19

Як і прогнозували епідеміологи, кількість хворих на коронавірус в області після релігійних свят стрімко зросла: 28 квітня, за один день, кількість позитивних ПЛР — 34 особи. Це — антирекорд, якого ще не було. Наступного дня — ще 25 осіб. Хворих вже рахують десятками…

Після Червонограда та Жовкви осередками вогнищ коронавірусу стали с. Глинівка Миколаївського району та с. Давидів Пустомитівського району, у якому хворих на COVID-19 вже є 23 осіб. Як написала на своїй сторінці у ФБ журналістка Євгенія Полікарпова, на в'їзді до села Давидів, яке розташоване у передмісті Львова, відучора поставили імпровізовані блок-пости. Є єдиний виїзд з села, який під наглядлм поліцейських та медиків. Виїхати можна у певні години: з 7 до 10 ранку та з 16 до 19 години вечора.

Завідувачка відділом особливо небезпечних інфекцій Львівського обласного лабораторного центру Ірина Куліш повідомила кореспонденту «ВЗ», що у с. Давидів Пустомитівського району хворіти почали ще два тижні тому, а під час Великодній свят люди контактували і хвороба поширилася. Серед хворих — діти. У селі вісім осередків хвороби, в одному з яких — хворі шестеро осіб, в іншому — чотири особи, у всіх інших — по двоє-троє осіб. Усі хворі пов’язані між собою тісними родинними зв’язками.

На запитання кореспондента про те, чи правда, що священник у цьому селі під час свят проводив якісь спільні молитви, про що пишуть у соцмережах, Ірина Куліш відповіла, що лікарі та епідеміологи наразі відстежують усіх контактних осіб і з' ясовують причини такого спалаху. Робота ще не завершена.

Причина спалаху хвороби — недотримання вимог карантину. «Хворих і надалі більшатиме», — каже Ірина Куліш.

Окрім Давидова Пустомитівського району, є шість випадків COVID-19 у с. Липівка Миколаївського району. Також є випадки захворювання у Жовківському районі.

У Львівській лікарні швидкої медичної допомоги кількість хворих зростає через те, що закриті відділення у районах. Потрапляють сюди ургентні хворі, серед яких є ті, хто має COVID-19. Завідувач першого хірургічного відділення Гнат Герич розповів кореспонденту «ВЗ», що їхнє відділення, яке розраховане на сімдесят ліжок, перенасичене. Хворих є вже понад сотня. Лікарня потребує санітарок та медсестер. Якщо хтось виявить бажання прийти працювати, то треба звертатися до адміністрації лікарні.

Хворих на Львівщині більшає. За словами лікарів, епідеміологів, інфекціоністів, розслаблятися не можна категорично. Усіх просять дотримуватися карантину!

Схожі новини