Передплата 2024 ВЗ

На кордоні працює "схема" поборів із заробітчан і не працюють правила карантину

Перевізники беруть із українців, що повертаються на батьківщину, по 50 злотих за 300 метрів шляху до кордону. Маски і соціальна дистанція тут не "модні"

Про це написав на своїй сторінці у Facebook Богдан Шарко.

Йому довелося перетинати кордон з боку Польші на КПП «Краковець».

Водії автобусів з українськими номерами пропонують людям, які зібралися перед кордоном, проїзд до українського контрольного прикордонного поста (перетинати кордон пішки — заборонено). За цю послугу слід заплатити 50 злотих.

Дописувач стверджує, що квитків перевізники не дають і стверджують, що так сказали їм українські прикордонники. Разом з Богданом через дві години назбиралося 80 осіб (за підрахунками виручка за один рейс довжиною у 300 метрів — 25 тисяч гривень). Люди були без масок.

Фото з Facebook Богдана Шурка
Фото з Facebook Богдана Шурка

«Коли приїхали на українську сторону, запитав у прикордонників, чому з людей збирають гроші?
На що мені відповіли: «Ми не маємо відношення до перевізника, ви самі сідали у автобус (і зрозуміло, що хтось просто «кришує» і організовує це перевезення людей)», — продовжує Богдан Шарко.
«Нас висадили за сто метрів від кордону, на заправці, і автобус відразу поїхав назад. На заправці була поліція, лікарі в захисних костюмах, усім зробили швидкі тести на виявлення захворюваності на COVID-19. На запитання до лікарів, чи нормально, що у автобусі було 80 осіб, і зараз всі стоять у черзі, не дотримуючись дистанції, медики просто розвели руками.

На заправці ОККО були перевізники, близько 80−100 осіб, пропонували послуги, теж без масок і не дотримуючись соціальної дистанції. Один з них мені розповів, що є люди, які «кришують», хто і коли може завезти клієнта. Я запитав у поліції, чому ж вона не штрафує нікого і дозволяє таке скупчення людей? На що мені запропонували «йти своєю дорогою, воно вам треба?».

Схожі новини