Передплата 2024 «Добре здоров’я»

П'ять етапів виходу з карантину. У Кабміну нарешті є план...

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль опублікував план виходу з карантину у разі поліпшення епідеміологічної ситуації в Україні.

Дорожня карта виходу із карантину складається з 5 етапів, її реалізація може початися після 11 травня за умови спаду захворюваності на коронавірус.

За словами Шмигаля, 5-етапний план виходу з карантин «дасть можливість зберегти життя українців і водночас поступово відновити економічну стабільність».

Перший етап — це контроль за розповсюдженням, доступність медичних препаратів. Коли протягом 10 днів поспіль співвідношення виявлених випадків серед усіх протестованих не змінюється або щоденне відхилення утримується в межах 5%.

Другий етап — це зменшення кількості випадків інфікування. Розвантаження медичної системи.

Протягом 10 днів поспіль відсоток виявлених випадків серед усіх протестованих у країні щоденно знижується, щоденна кількість осіб, які одужали, стала або зростає.

Третій етап — це вивільнення медичної системи від хворих.

Протягом 10 днів поспіль кількість осіб, які одужали, вдвічі або більше перевищує кількість нових випадків. Заклади охорони здоров’я зайняті пацієнтами з COVID-19 менш, ніж на 10%.

Четвертий етап —це повний контроль над осередками зараження.

Протягом 10 днів поспіль кількість нових, не пов’язаних між собою випадків, щоденно менша, ніж 5 на область.

П’ятий етап — це припинення внутрішньої передачі вірусу.

Поодинокі випадки, які пов’язані виключно з імпортуванням захворювання.

Також зазначається, що лише на четвертому етапі можливе зняття обмежень з метрополітену та всього наземного громадського транспорту.

«Урядова дорожня карта виходу із карантину дасть можливість зберегти життя українців і водночас поступово відновити економічну стабільність», — зазначив Шмигаль.

Схожі новини