Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Недружній і неприйнятний крок", - посол Грузії про можливе призначення Саакашвілі

  • 24.04.2020, 15:32
  • 840

Посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе та депутат грузинського парламенту прокоментували наміри влади України призначити Міхеіла Саакашвілі на посаду віцепрем'єрміністра з реформ

У коментарі Інтерфакс-Україна він сказав, що призначення Саакашвілі в український уряд з великою ймовірністю буде сприйнято в Тбілісі, як «недружній і неприйнятний з боку стратегічного партнерства крок».

«Ви знаєте, що Міхеіл Саакашвілі визнаний Грузинською державою, грузинським правосуддям винним і оголошений в міжнародний розшук. Свого часу було звернення до української сторони про затримання і передачі Міхеіла Саакашвілі в Грузію, і були передані матеріали порушених кримінальних справ… Крім того, слід нагадати, що ця людина неодноразово закликала повалити легітимно обраний уряд Грузії насильницьким шляхом», — сказав він.

Шарашенідзе наголосив, що українська сторона поінформована про ставлення Грузії до цього питання.

«Ми бережемо нашу дружбу, і дуже сподіваюся, що ухвалюючи це рішення, стратегічний партнер візьме до уваги ставлення грузинської сторони до персони Саакашвілі й історії його злочинів в минулому, що підтверджується у судових постановах, які набули чинності», — зазначив він.

Читайте також: Однодумці? У мережі показали фото Саакашвілі в «обіймах» з Єрмаком

Водночас депутат грузинського парламенту від партії «Грузинська мрія» Раті Іонатамішвілі заявив телеканалу «Імеді»: якщо Михайло Саакашвілі буде призначений віце-прем'єр-міністром України, він не виключає перегляду дипломатичних відносин між Грузією та Україною.

«Якщо Михайло Саакашвілі дійсно буде призначений віцепрем'єром в Україні, тобто людина, яка, як відомо, звинувачена судовою системою Грузії і яку розшукують сьогодні, це, безсумнівно, зробить відносини між Грузією й Україною дуже складними. Я не виключаю, що питання перегляду дипломатичних відносин буде на порядку денному», — сказав Раті Іонатамішвілі.

Повідомляється, що в якості одного з таких заходів розглядається можливість відкликання посла Грузії з Києва.

Нагадаємо, що експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі підтвердив, що отримав пропозицію стати віцепрем'єрміністром з реформ в українському Кабміні.

Схожі новини