Передплата 2024 «Добрий господар»

Випробовують на людях: Британія заявила про прорив у створенні вакцини від COVID-19

  • 24.04.2020, 17:15
  • 969

У Великобританії 24 квітня почалися клінічні випробування вакцини від коронавірусу COVID-19. Її випробують на 1,1 тисячі добровольців

Як зазначили в Оксфордському університеті, який розробляє вакцину від коронавірусу, зараз набирають добровольців, які готові взяти участь у дослідженнях, йдеться в повідомленні ВНЗ.

Як повідомляє DailyMail, серед добровольців, які отримують пробну вакцину проти коронавірусу, є мікробіологиня Еліза Гранато.

«Я науковиця, тому, звісно, хочу спробувати сприяти науковому процесу всюди, де можу. Оскільки я не вивчаю віруси, то почувалася трохи непотрібною в ці дні, тому розумію, що це для мене простий спосіб підтримати справу», — зазначила вона.

Уточнюється, що вакцина ChAdOx1 nCoV-19 створена на основі вірусу шимпанзе з додаванням частини генетичного коду коронавірусу. Вчені повідомили, що результат їхьої роботи стане відомий не раніш як за кілька місяців.

Читайте також: Знищують вірус за 6 днів: Франція знайшла ефективні ліки від COVID-19

Як пише видання, у процесі дослідження половина кандидатів буде ін'єктована вакциною, отриманою з ослабленої версії вірусу застуди в шимпанзе, а інша половина — вакциною проти менінгіту. Водночас учасникам не повідомлятимуть, який саме препарат їм надали.

Творці засобу впевнені, що випробування відкриє шлях до мільйонів вакцин, які стануть доступними для громадськості до вересня.

Професорка вакцинології в Інституті Дженнера Сара Гілберт, яка керувала доклінічними дослідженнями, стверджує, що на 80% упевнена в результативності препарату.

«Звісно, нам потрібно перевірити це й отримати достовірні дані. Ми повинні продемонструвати, що вакцина справді працює і зможе зупинити епідемію», — сказала вона.

Нагадаємо, у Великобританії заявили, що створення вакцини проти коронавірусу буде тривати багато місяців, і немає жодних гарантій, що вона спрацює.

Схожі новини