Передплата 2024 «Добрий господар»

Найкраща сімейна лікарка Львівщини 2019 року Ірина Гнатів захворіла на COVID-19

Лікар загальної практики-сімейної медицини, головна лікарка КНП «Центр первинної медико-саніторної допомоги Давидівської сільської ради ОТГ» Ірина Гнатів захворіла на нову коронавірусну інфекцію COVID-19.

Лікарка зазначає, що намагаючись надати якісну медичну допомогу, лікарі ніколи не знають усього анамнезу пацієнта. Багато людей приховує свої контакти із хворими на коронавірус. Ірина Гнатів на своїй сторінці у Facebook також додала, що відчула, як змінилося ставлення до неї через хворобу.

Українське лікарське товариство у Львові висловлює слова підтримки Ірині Гнатів та бажає їй швидкого одужання. Як зазначив голова Українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда, медичні працівники на сьогодні перебувають у групі підвищеного ризику.

«На жаль, ніхто із лікарів не застрахований від цієї хвороби. Ірина Гнатів мала засоби захисту і дотримувалася усіх вимог, але вірус дуже підступний. Ми чітко розуміємо, що медичні працівники є у групі підвищеного ризику, адже постійно наражаються на небезпеку перебуваючи у прямому контакті з пацієнтами. Лікарі свідомі, що можуть захворіти і йдуть на цей ризик, адже інакше вони просто не можуть. Покликання лікаря — лікувати людей навіть тоді, коли йому самому загрожує небезпека. Суспільство має усвідомити значення роботи медичних працівників в цей непростий період світової пандемії, коли окрім лікарів допомогти більше нікому. Відтак громадяни повинні змінити своє ставлення до людей у білих халатах, проявити повагу і розуміння Пригадайте, що в Італії лікарі надавали медичну допомогу пацієнтам навіть тоді, коли закінчилися усі засоби захисту.

Наша спільнота УЛТ у Львові висловлює слова підтримки Ірині Гнатів та усім медичним працівникам України, які захворіли на СOVID-19. Бажаємо їм швидше впоратися із недугом та бути здоровими!", — сказав Олег Дуда.

Схожі новини