Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рейтинг "Слуги народу" впав удвічі, "Європейської Солідарності" зріс утричі

Лідером електоральних симпатій на виборах до Верховної ради залишається партія «Слуга народу»

Її готові підтримати 38,1% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною Групою «Рейтинг» 10−12 квітня 2020 року.

15,4% таких опитаних готові підтримати партію «Європейська солідарність», 14,1% - партію «Опозиційна платформа — За життя», 9,1% - партію «Батьківщина». Рейтинг інших політичних сил — нижче 4%. Тих, хто не визначився із вибором, — близько 20%.

Однак, якщо прослідкувати рейтинги партій у динаміці, то можна зауважити, що порівняно з вереснем 2019 року, коли «Слуга народу» мала 65-відсоткову підтримку суспільства, її нинішні показники впали удвічі. Натомість «Європейська Солідарність», яка у тому ж вересні минулого року могла розраховувати на підтримку 5−6 відсотків виборців, сьогодні демонструє утричі вищі показники.

Примітка. Аудиторія опитування соціологічної Групи «Рейтинг»: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews -телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%.

Схожі новини