Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У центрі Києва спалахнула масштабна пожежа: фото і відео

  • 05.04.2020, 10:32
  • 1 173

Вранці 5 квітня у центрі Києва, на Хрещатику, спалахнула пожежа в телекомунікаційних кабелях, через що околиці огорнув густий і їдкий чорним дим

Як повідомили в ДержНС, займання спалахнуло у підземному колекторі, де розміщені електричні кабелі, однак через велику напругу в них вогнеборці не могли одразу приступити до ліквідації.

Відповідні фото і відео виклав на своїй сторінці у Facebook фотограф Ян Доброносов, також їх опублікувало відомство, передає Обозреватель.

Читайте також: З вогню та в полум'я: у Чорнобилі намагаються загасити масштабну пожежу

Водночас у соцмережах про пожежу на центральній вулиці столиці почали писати ще вночі. Зокрема, що з підземного переходу на Майдані, який веде в ТЦ «Глобус», йшов густий дим. На місце НП прибули аварійні бригади, пожежники і поліція.

Приблизно о 7:00 з'явилися відео, як із одного з колекторів все виривався не тільки дим, а й вогонь, оскільки пожежу з ночі так і не вдалося повністю подолати.

За даними «ДТП Київ», відповідні служби довго не могли отримати дозвіл для ліквідації пожежі й загалом аварії.

«Прибула цистерна з піноутворювачем, почали заливати колодязі піною. Відновити підземні комунікації буде дуже складно…» — йдеться в повідомленні.

До 09:30 загоряння в кабельному колекторі було локалізовано, однак роботи зі знеструмлення електричних кабелів та ліквідація їхнього займання тривають.

«Аварійні служби поступово видають дозвіл на ліквідацію тих чи інших ділянок із напругою кабелів 220 В, 380 В, 10 кВ та 35 кВ», — інформують на сторінці ДСНС у Facebook.

Схожі новини