Передплата 2024 ВЗ

Заступником голови Дрогобицької РДА призначили Тараса Матолича (оновлено)

  • 18.03.2020, 15:12
  • 1 520

Син екс-заступника голови Львівської ОДА Тарас Матолич став заступником голови Дрогобицької РДА

Про це повідомляє видання «Варіанти» із посиланням на заяву Дрогобицької РДА.

Депутата Трускавецької міської ради Тараса Матолича офіційно призначили заступником голови Дрогобицької районної державної адміністрації Омеляна Стасули.

Зазначимо, що Тарас Матолич пройшов до міськради Трускавця під час місцевих виборів у 2015 році. Згідно із його декларації за 2019 рік, Матолич минулоріч заробив 707 000 грн від підприємницької діяльності у якості ФОП Матолич Т. Б., а ще 23 000 грн становив дохід від продажу рухомого майна.

Матолич зберігає 2 500 доларів і 170 000 грн готівки, ще 20 000 доларів і 200 000 грн він позичив третім особам.

Тарас Матолич є сином Богдана Матолича, колишнього першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Михайла Костюка. Він також був міським головою Трускавця (1998−2001 рр.), брат депутата Верховної Ради УРСР 8−9-го скликань Романа Матолича.

У вересні 2005 року Богдана Матолича призначили в.о. начальника Державного управління екології та природних ресурсів у Львівській області, а зараз він працює директором Інституту транскордонного співробітництва та європейської інтеграції.

Як повідомляє кореспондент «ВЗ, Тарас Матолич проживає в сусідньому Трускавці Його призначення заступником голови Дрогобицької райдержадміністрації з гуманітарних питань як у самій райдержадміністрації, так і районній раді розцінюють неоднозначно. З одного боку, всі віддають належне тому, що новий заступник за свій молодий вік вже встиг багато чого досягти. Про це свідчать задекларовані ним статки, які спромігся заробити як приватний підприємець. Значить, має голову та бізнесову жилку.

Але на керівній посаді новопризначеному заступнику доведеться курувати не власний бізнес, а гуманітарний напрямок роботи в Дрогобицькому районі. Чи справиться? Особливо тепер, коли медицині району належить скласти нелегкий іспит у протистоянні з поширенням коронавірусу.

Чи не краще було, щоб даний напрям очолив досвідчений фахівець з вищою медичною освітою? Відповісти на це запитання, крім самого Тараса Матолича, ніхто не може. Все з’ясується найближчим часом.