Передплата 2024 ВЗ

У США першим чотирьом добровольцям ввели вакцину від коронавірусу

  • 17.03.2020, 14:12
  • 533

Всього у випробуваннях візьмуть участь 45 волонтерів віком від 18 до 55 років, - науковці

У США сьогодні, 17 березня, першим чотирьом волонтерам ввели вакцину від коронавірусу Covid-19, розроблену в рекордно короткий термін. Про це повідомив Національний інститут алергії та інфекційних хвороб, інформує Главком з посиланням на CNN.

Як очікується, всього у випробуваннях візьмуть участь 45 волонтерів віком від 18 до 55 років.

«Вони будуть отримувати різні дози вакцини, розробленої біотехнологічною компанією Moderna, що базується у штаті Массачусетс, а також Національними інститутами охорони здоров’я США (NIH)», — йдеться у повідомленні.

В Інституті уточнили, що наразі відбувається випробування першої фази, мета якої встановити, що вакцина є безпечною та викликає бажану реакцію імунної системи учасників.

Разом із тим, навіть якщо виявиться, що вакцина є ефективною для запобігання захворювання на китайський коронавірус, на подальші дослідження може піти ще від 12 до 18 місяців.

За словами директора Інституту доктора Ентоні Фочі, в основу розробки вакцини лягли напрацювання над експериментальною вакциною проти MERS — коронавірусу близькосхідного респіраторного синдрому, епідемія якого прокотилася Сходом у 2012 році.

Схожі новини