Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Спроби притягнути мене до відповідальності через шаріївського журналіста – це портновщина і визнання моєї ефективності як розслідувача та опозиціонера", - Чорновол

  • 16.03.2020, 15:44
  • 553

Влада намагається обмежити діяльність опозиційного політика Тетяни Чорновол, організовуючи переслідування через беззмістовну справу.

Про це народна депутатка восьмого скликання Тетяна Чорновол заявила під час трансляції на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Сьогодні мені принесли повістку в Печерський суд щодо обрання мені запобіжного заходу. Моїх сім прокурорів і одинадцять слідчих хочуть від мене особистого зобов’язання про невиїзд та мій закордонний паспорт. Але я відмовляюсь це робити», — сказала вона.

Народна депутатка восьмого скликання наголосила, що продовжить займатись розслідувальницькою діяльністю.

«Я переконана — вибір є. Особисте зобов’язання — це особисте зобов’язання, і я не збираюся його давати, бо не вчинила ніякого злочину. Справа моя нікчемна, а мені треба пересуватися країною, щоб працювати. Я розслідувач, я публікую різні корупційні схеми, я завжди цим займалася коли була журналістом, коли була депутатом і зараз як політик в опозиції, і в мене дуже багато планів. Я розумію, що мене хочуть зв’язати і зменшити мою активність, що їм мало, що спецназ ДБР покалічив мені ногу і я не можу пересуватися без милиць. Їм ще треба таким чином зменшити мою активність», — зазначила Чорновол.

«Це певний комплімент, який означає, що я хороший розслідувач і опозиціонер, але мені треба працювати. Я не буду давати особисте зобов’язання про невиїзд, тому що я не збираюсь його виконувати», — додала народна депутатка восьмого скликання.

Також Чорновол підкреслила, що цей суд над нею є важливим тестом на незалежність судової системи України.

«Справа моя нікчемна і злочину я ніякого не вчиняла. Це ганебно — йти на суд через те, що я вихопила телефон шаріївського провокатора. Але як колишній журналіст я з цікавістю протестую „портновщину“. І пропоную всім подивитися, як працює портновська каральна система, ДБР, Кримінальний процесуальний кодекс. Цими інструментами будуть заганяти мене. Портнов аж труситься, щоб помститися мені за все: Майдан, конфіскацію активів Януковича. Але я знову переможу. Замість того, щоб іти на портновський суд і виглядати жертвою, я краще буду боротися і оприлюдню одну слабку точку зеленої влади», — підкреслила вона.

Схожі новини