Передплата 2024 «Добрий господар»

Дезінфекційні заходи та перебування у Львові інфікованої на COVID-19: про що розповів Садовий у зверненні до львів'ян

  • 14.03.2020, 10:23
  • 1 099

Андрій Садовий у своєму традиційному відеозверненні розповів про важливі рішення, які були ухвалені міським штабом та міською комісією з питань ТЕБ і НС для запобігання розповсюдженню респіраторних захворювань, зокрема коронавірусу, про дезінфекційні заходи, які провадяться у Львові та про важливість обмеження використання паперових грошей. Також він Мер спростував інформацію про перебування у Львові хворої на коронавірус мешканки Житомирщини

Про це повідомляє Львівська міська рада.

«Ситуація з коронавірусом кардинально міняє наше життя. Сьогодні вже не епідемія, сьогодні — це вже пандемія. У Львові створений і працює оперативний штаб. В тому числі ми аналізуємо, а яка ситуація в інших містах світу. За рекомендаціями штабу комісія з питань надзвичайних ситуацій прийняла ряд важливих рішень. Так, з 13 березня ми забороняємо у Львові роботу кінотеатрів, театрів, будь-яких великих спортивних комплексів, немає форумів, конференцій. Єдине, що ми дозволяємо, це є зібрання не більше 50 людей, які забезпечують життєдіяльність міста. Але і це можливе лише за рішенням штабу. В мерії ми перейшли на новітні засоби зв’язку. Безпеки багато не буває. Краще не захворіти», — наголосив міський голова Львова.

Водночас мер звернувся до власників мереж магазинів, які продають продукти харчування, а також аптек.

«Я маю сьогодні окреме прохання до власників продуктових магазинів, власників аптек: якщо маєте можливість, продовжуйте графік роботи свого закладу, або взагалі перейдіть на цілодобовий графік роботи. Дуже важливо, щоб багато людей одночасно не заходили в магазин», — сказав Андрій Садовий.

Також міський голова у зверненні поінформував про рішення міської комісії з питань ТЕБ та НС щодо виділення 50 мільйонів гривень з бюджету міста.

«На комісії ми прийняли дуже важливе рішення. Ми виділили додатково 50 мільйонів гривень. Що нам треба купити в першу чергу — це є апарати ШВЛ (штучної вентиляції легень). Вони нам можуть знадобитися через два-три тижні. Також виділили кошти на ремонти в наших лікарнях, на закупівлю спеціалізованого обладнання. Можливо, воно і не буде потрібно, але краще його мати, ми тоді спокійніше будемо себе почувати», — пояснив мер Львова.

Він акцентував за дезінфекційних заходах, які провадить місто. Зокрема йдеться про дезінфекцію: громадського транспорту, зупинок, лавок, перил в будинках. Мер закликав приватні компанії звернути особливу увагу на дезінфекційні заходи, які є надзвичайно важливими в теперішніх умовах.

«Станом на 13 березня в Україні зареєстровано 3 випадки захворювання на коронавірус. Ви із засобів масової інформації, напевно, чули, що жінка, яка захворіла в Житомирській області, нібито була проїздом у місті Львові. Ця інформація не підтвердилася. Вона була проїздом у Львівській області перед тим, як поїхала в Польщу. Родичів, з якими вона контактувала у Львівські області, перевірили — у них коронавірусу немає.

І на завершення, якщо ви заходите в магазин чи в аптеку, за можливості не використовуйте паперові гроші. Користуйтеся кредитними картками, телефонами. Зараз багато хто користується методом оплати через телефон. Як то кажуть, береженого Бог береже. Я пропоную, щоб ми тепер віталися не рукостисканням, а жестом на відстані. Бажаю всім здоров’я", — резюмував міський голова Львова.

Схожі новини