Передплата 2024 ВЗ

Розшукують полісмена, якого підозрюють у підпалі авто журналістки «Радіо Свобода»

  • 26.02.2020, 13:57
  • 1 234

СБУ у Львівській області оголосила у розшук працівника Франківського відділу поліції ГУ Нацполіції Львівщини Михайла Чердака, якого підозрюють у підпалі авто журналістки «Радіо Свобода» у Львові Галини Терещук

Про це повідомляє Управління СБУ у Львівській області, інформує Leopolis.news.

«Чердак Михайло Григорович, 02.05.1976 року народження, громадянин України, уродженець м. Львів. Одружений, має вищу освіту. Обіймає посаду старшого оперуповноваженого відділу кримінальної поліції Франківського В П ГУ НП у Львівській області. Раніше не судимий», — йдеться у повідомленні.

Зареєстрований і проживає Михайло Чердак за адресою: м. Львів, вул. Хуторівка, 40/75.

Зазначається, що Чердак підозрюється в організації умисного знищення/пошкодження чужого майна через підпал автомобіля журналістки «Радіо Свобода» Галини Терещук, а також у керівництві підготовки та вчиненні підпалу. Його дії попередньо кваліфіковано за ч. 3 ст. 27 та ч. 2 ст. 194 К К України.

Як повідомляли, СБУ спільно з прокуратурою встановила особу чоловіка, який обґрунтовано підозрюється у замовленні підпалу автомобіля журналістки «Радіо Свобода» у Львові.

​Зокрема, у замовленні злочину підозрюється мешканець Львова, який раніше мав судимість та відомий у кримінальному світі за контрабандні схеми та розкрадання палива з Львівської залізниці. До організації підпалу він залучив працівника Франківського відділу поліції Г У Нацполіції у Львівській області.

Нагадаємо, автомобіль «Мітсубіші Кольт» львівської журналістки, який вона залишила припаркованим біля будинку, підпалили в ніч на 30 січня в Галицькому районі Львова. Вогонь пошкодив передню частину кузова та відсік двигуна.

Також повідомлялось, що керівник поліції Львівщини Василь Віконський обіцяє звільнити поліцейського, причетного до організації підпалу авто журналістки «Радіо Свобода».

Схожі новини