Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Росія зупинила поставки нафти у Білорусь

  • 03.01.2020, 11:53
  • 605

Росія зупинила поставки нафти в Білорусь, два нафтопереробні заводи в республіці продовжують роботу, але їх завантаження знижено до мінімально допустимого рівня

Про це з посиланням на дані концерну «Белнефтехим» повідомляє БЕЛТА, передає УНН.

Так, завантаження до технологічного мінімуму знизили білоруські Мозирський НПЗ і «Нафтан». Водночас зараз йде робота над укладенням січневих контрактів на поставку нафти.

«Для недопущення зупинки і заморозки виробничих потужностей вітчизняних НПЗ ми змушені були знизити завантаження НПЗ до рівня технологічного мінімуму», — заявили в «Белнефтехим».

У концерні підтвердили, що поставки нафти з Росії зупинені. «Зараз йде активна робота над укладенням січневих контрактів», — сказали в «Белнефтехим». Там уточнили, що йдеться про постачання нафти з РФ і альтернативних джерел.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 31 грудня провів нараду з керівництвом нафтохімічного комплексу на тему поставок і переробки нафти. Білоруський лідер тоді доручив в найближчі години завершити переговори господарюючих суб'єктів Білорусі та Росії і укласти контракти на поставку нафти в країну з метою забезпечення безперебійної роботи двох нафтопереробних заводів. Також Лукашенко 31 грудня дав доручення забезпечити вже в найближчі дні поставку нафти з альтернативних джерел. Перш за все йдеться про постачання залізничним транспортом з портів на Балтиці, а також про задіювання для альтернативних поставок нафтопроводу «Дружба».

Схожі новини