Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Росії озвучили вимоги до України після обміну полоненими

  • 30.12.2019, 08:13
  • 585

Росія хоче, масштабного обміну полоненими, що відбувся 29 грудня, Україна внесла зміни до Конституції та закріпила там особливий статус Донбасу.

Обмін полоненими є «кроком до подальшої реалізації всього комплексу гуманітарних і політичних заходів, зафіксованих у Мінських домовленостях». Київ «може перейти до реалізації своїх зобов’язань», сказав представник Росії на переговорах у Мінську Борис Гризлов, повідомляє ТСН з посиланням на ТАСС.

«У рамках цієї угоди сторони зобов’язалися завершити процедури помилування і не відновлювати переслідування осіб, що будуть звільнені. Київ гарантував „процесуальну очистку“ для тих із них, кому ще не винесено вирок суду», — сказав Гризлов.

Нагадаємо, 29 грудня неподалік КПВВ «Майорське» на Донбасі відбувся масштабний обмін утримуваними особами. На підконтрольну Україні територію повернулися полонені, яких утримували бойовики «Л/ДНР». Зокрема, серед них танкіст Богдан Пантюшенко, спецпризначенці Сергій Глондар та Олександр Коріньков, журналіст Станіслав Асєєв та багато інших.

Водночас, росіянам та бойовикам віддадли організаторів теракту в Харкові, коли загинуло четверо осіб, ексберкутівців, яких звинувачують у розстрілах на Майдані, а також низку російських диверсантів, сепаратистів, шпигунів та терористів.

Схожі новини