Передплата 2024 ВЗ

Апеляційний суд у Швеції зобов'язав Газпром виплатити понад 1 млн євро Нафтогазу

  • 27.11.2019, 14:13
  • 533

Апеляційний суд, який виніс рішення на користь Нафтогазу в апеляції, у якій Газпром намагався оскаржити рішення Стокгольмського арбітражу, зобов’язав Газпром виплатити 1,02 мільйона євро судових витрат.

Як повідомив виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко, окрім компенсації витрат на 1,021 мільйона євро, Газпром має виплатити Нафтогазу ще 1,65 мільйона гривень, передає Громадське.

«Газпром має компенсувати Нафтогазу витрати на судовий процес у розмірі 1 021 774,26 євро та 1 650 000 грн, з яких 1 000 000 юридичні витрати, і платити відсотки у відповідності до Секції 6 Акту про відсотки на ці дві вищезазначені суми з моменту винесення рішення суду і до моменту здійснення оплати», — повідомив Вітренко.

27 листопада апеляційний суд шведського округу Свеа ухвалив рішення на користь Нафтогазу. В апеляції Газпром намагався скасувати рішення Стокгольмського арбітражу, відповідно до якого Нафтогаз виграв у Газпрому 4,6 мільярда доларів, 3 мільярди доларів з яких Газпром досі винен Нафтогазу.

У Нафтогазі повідомили, що постанова апеляційного суду означає те, що рішення Стокгольмського арбітражу вже ніяким чином не буде скасовано. Зокрема, суд постановив, що у своєму рішенні Стокгольмський арбітраж не допустив ніяких помилок.

Загалом Газпром направив до апеляційного суду низку скарг. Перемога Нафтогазу в апеляціях проти Газпрому підтверджує право української компанії на стягнення боргу з Газпрому за рішеннями Стокгольмського арбітражу, який наразі складає 3 мільярди доларів. Раніше у Газпромі відмовлялися виплачувати цей борг доти, доки не буде результатів апеляційного слухання на рішення арбітражу.

Схожі новини