Передплата 2024 «Добра кухня»

Аварія танкера біля Одеси: всіх членів екіпажу врятували

  • 22.11.2019, 16:57
  • 648

Згідно з офіційними даними, танкер мав бути під прапором Молдови, але ця інформація не підтвердилася

В Одесі водолази евакуювали екіпаж танкера «Делфі», який зазнав аварії в Чорному морі.

Як передає УНІАН, на узбережжі Одеси, біля міського пляжу «Дельфін» щойно завершилася рятувальна операція екіпажу танкера — трьох громадян України.

Роботі рятувальників сильно заважали вітер і високі хвилі. В результаті, водолазам вдалося по черзі доставити на берег трьох моряків — капітана, старшого механіка і матроса. Евакуація проводилася за допомогою троса по воді.

Як заявив журналістам голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций, рятувальна операція завершена, троє моряків — громадян України. Їм нададуть відповідну медичну допомогу. При евакуації всі троє були в свідомості, за попередніми даними, в найбільш важкому стані капітан — він більше двох годин пробув на містку, у воді.

За уточненими даними голови ОДА, «Делфі» перебував в територіальних водах України з травня цього року; на судні закінчилося паливо. Згідно з офіційними даними, танкер мав бути під прапором Молдови, але, як зазначив Куций, ця інформація не підтвердилася.

«Це „сіре“ судно. Його власник на контакт поки не йде», — сказав голова обладміністрації, додавши, що не може уточнити, чи евакуація була примусовою або добровільною.

Схожі новини