Передплата 2024 «Добра кухня»

У Росії хочуть забрати право проведення Євро-2020

  • 19.11.2019, 19:36
  • 625

Московія знову може постраждати через маніпуляції з допінгом

Росії можуть заборонити проведення домашніх матчів чемпіонату Європи з футболу 2020 року через невідповідність бази даних Московської антидопінгової лабораторії. Про це повідомляє Daily Mail, передає Главком

За інформацією джерела, Росію позбавлять права проводити турніри, якщо буде доведено факт маніпуляції інформацією. 9 грудня відбудеться засідання виконкому Всесвітньої антидопінгової аґенції (WADA), на якому Російську антидопінгову аґенцію (РУСАДА) можуть позбавити статусу відповідності через махінації з даними.

В такому випадку російська сторона має право звернутися в Спортивний арбітражний суд (CAS). Якщо суд не прийме апеляції Росії, країну можуть відсторонити від Євро-2020.

У вересні стало відомо про маніпуляції з допінг-пробами в Московській антидопінговій лабораторії. Експерти WADA виявили невідповідність між даними столичної лабораторії і відомостями інформаторів.

Передача даних лабораторії була однією з умов збереження статусу Російської антидопінгової аґенції, яку було відновлено в правах у вересні 2018-го.

Чемпіонат Європи відбудеться влітку 2020 року в 12-ти містах Європи. Збірна Р Ф, так само як із команда України, вже пройшла відбір на турнір. Санкт-Петербург попередньо повинен прийняти три матчі групового етапу і одну чвертьфінальну зустріч

Схожі новини