Передплата 2024 «Добра кухня»

В одній із шкіл Одеси діти масово заразилися вірусом Коксакі. Оголошено карантин

  • 18.11.2019, 15:15
  • 1 431

Медики виявили в Одеській загальноосвітній школі №63 зараження великої групи дітей вірусом коксакі, що відноситься до категорії респіраторних інфекцій і є дуже заразним. Учнів відправили на карантин.

Таку заяву оприлюднила керівник департаменту освіти і науки Одеської міськради, закликавши батьків та родичів школярів не відправляти на уроки своїх дітей у разі підвищення температури, недомагання, блювоти чи діареї та виявлення висипів одночасно на слизовій рота, долонях і ступнях, повідомляє Укрінформ.

«Зараження вірусом коксакі має ознаки звичайного ГРВІ з однією кардинальною відмінністю — висипами на долонях дітей. Причому хвороба відноситься до категорії дуже заразних: якщо захворює одна дитина, то зазвичай швидко занедужують всі, з ким вона контактувала», — зазначила Буйневич.

Очільник департаменту звернулась до батьків із застереженням: «Уже не просимо, а переконливо вимагаємо: оберігайте від небезпеки своїх і чужих дітей. Не варто приховувати, що у дитини температура, годуючи його ліками і при цьому змушуючи йти на уроки. Керівникам закладів рекомендується посилити контроль за станом вихованців. Якщо 30% школярів або вихованців дитсадка захворіє, закривати клас чи групу на карантин».

Коксакі передається контактним шляхом, його вважають хворобою брудних рук, також вірус передається повітряно-крапельним шляхом, через заражені продукти, які не пройшли термічну обробку, і навіть через воду.

Схожі новини