Передплата 2024 ВЗ

Хроніки реваншу: головним з релігії в Україні хочуть зробити людину Новинського

  • 06.11.2019, 19:13
  • 1 039

Офіс президента хоче зробити новим керівником департаменту з питань релігій та національностей Міністерства культури України Юрія Решетнікова – постійного спікера та захисника інтересів РПЦ в Україні (УПЦ МП).

Про це «Релігійній правді» повідомили декілька джерел у церковних колах України. Зокрема, йдеться про те, що замість нинішнього очільника департаменту Андрія Юраша найближче оточення президента України Володимира Зеленського.

Юрія Решетнікова джерела видання називають «людиною керуючого справами РПЦ в Україні (УПЦ МП) митрополита Антонія та мецената цієї релігійної структури Вадима Новинського».

Від митрополита Антонія і з благословення Предстоятеля РПЦвУ Онуфрія Решетніков навіть отримав орден преподобного Іова Почаївського — з нагоди свого 50-річного ювілею.

Юрій Решетніков з митрополитом РПЦвУ Антонієм
Юрій Решетніков з митрополитом РПЦвУ Антонієм

Юрій Решетніков очолював Державний комітет України у справах національностей та релігій у 2009−10 роках. Приймав участь в організації візиту Патріарха Кирила до України.

2011 року він висловлювався проти надання автокефалії РПЦ в Україні (тоді ще УПЦ МП).

Пізніше фактично став спікером офіційних та неофіційних медійних структур РПЦ в Україні, підтримуючи їхні позиції та критикуючи позицію української влади щодо Російської Церкви в Україні. Зокрема, просив НАБУ перевірити діяльність міністерства культури відносно РПЦ в Україні (УПЦ МП).

Також Решетніков виступав із критикою законопроєкту про військове капеланство, мовляв, він обмежує можливості доступу представників Російської Церкви в Україні до українських військових, які між іншим воюють на Донбасі саме проти російських сил.

Схожі новини