Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Газпромі РФ вимагають від України відновити купівлю газу для продовження транзиту

  • 06.11.2019, 14:33
  • 809

Російський Газпром назвав 2 умови, необхідні для продовження транзиту російського газу до Європи через газотранспортну систему України після 2019 року.

Серед них — відновлення прямих закупок російського газу.

Про це повідомив голова Газпрому Олексій Міллер під час зустрічі з уповноваженим німецького уряду з питань транзиту газу через Україну Георга Графа Вальдерзеє, передає Громадське з посиланням на пресслужбу російського газового монополіста.

Окрім цього, у Газпромі в черговий раз наголосили, що Україна має відмовитися від своїх перемог та пробачити Росії та Газпрому борги за рішеннями міжнародних арбітражів та штрафи Антимонопольного комітету України. У Нафтогазі підрахували, що загальна сума боргів, які Газпром хоче, щоб йому пробачили, сягає 22 мільярдів доларів.

«Друге питання — готовність України до прямих закупок російського газу з 2020 року та визначення обсягів таких закупок. Рішення української сторони напряму впливає на пропускну здатність російської ГТС, яку має підтримувати Газпром на кордоні з Україною», — повідомляють у прес-службі Газпрому.

Раніше у Нафтогазі повідомляли, що Російський Газпром надіслав офіційну відмову постачати газ до України напряму. Це порушує контракт, що діє між Україною та Росією, через що Нафтогаз вимагає у Газпрому компенсації у новому позові до Стокгольмського арбітражу.

Схожі новини