Передплата 2024 «Добрий господар»

Суд у Нідерландах арештував 100% акцій компанії, що будує «Турецький потік»

  • 25.10.2019, 17:40
  • 561

Окружний суд Амстердама арештував 100% акцій компанії South Stream Transport BV. Ця компанія відповідає за будівництво російського трубопроводу «Турецький потік», яким Газпром хоче постачати газ до Європи в обхід України.

Про це повідомив виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко, передає Громадське.

За його словами, арешт на акції «Південного потоку» наклали 23 жовтня. Підставою для такого рішення суду стала підозра у шахрайстві Газпрому.

«Це було зроблено у зв'язку з розглядом справи про шахрайські дії Газпрому при передачі цих акцій компанії „Трансгаз Краснодар“ (Transgaz Krasnodar LLC) за один день до того, як судові виконавці почали заморозку активів Газпрому в Нідерландах за позовом Нафтогазу», — пояснив Вітренко.

Напередодні повідомлялось, що Росія почала заповнювати газом першу гілку «Турецького потоку». Зазначимо, що перша гілка цього трубопроводу має постачати газ до Туреччини, однак друга гілка — до Південної Європи, що становить загрозу стабільності транзиту газу через Україну. Нагадаємо, що газовий транзит щороку приносить державі близько 3 мільярдів доларів.

21 жовтня стало відомо, що Болгарія почала будівництво другої гілки «Турецького потоку» на своїй території.

Схожі новини