Передплата 2024 ВЗ

В Одесі іноземець на ім'я Хуй захистив кандидатську дисертацію

  • 16.10.2019, 19:15
  • 1 417

Громадянин Соціалістичної Республіки В’єтнаму Ву Нгок Хуй успішно захистив дисертацію в Одеському національному політехнічному університеті.

Про це повідомив проректор із міжнародних зв’язків Одеського національного політехнічного університету В'ячеслав Шобік, передає УНН.

«Так, 10 жовтня він успішно захистив дисертацію. Одноголосно визнали, що його результати заслуговують отримання ступеню кандидата технічних наук», — сказав Шобік.

За його словами, дисертація була пов’язана з IT-технологіями.

Водночас, видання «Думська» повідомляє, що Ву Нгок Хуй вибрав темою дисертації «Моделі і методи динамічного формування контенту в залежності від характеристик системи прийому-передачі».

Додамо, минулого року Київський районний суд Одеси задовольнив позов Ву Нгок Хуя, який вимагав коректно вказати його ім’я українською у дипломі Одеського національного політехнічного університету.

У в'єтнамському паспорті іноземець записаний як Vu Ngoc Huy, що в українській посвідці на проживання транслітерували як Ву Нгок Хуй. В університет його зараховували по візі на в'їзд в Україну, в якій ім'я записали з помилкою — Хиу. Згодом цей варіант перейшов і в диплом.

Також додамо, що Хуй — це особисте ім'я чоловіка, означає «яскравий, що світиться». Його прізвище — Ву, а Нгок — так зване середнє ім'я