Передплата 2024 «Добрий господар»

США підтримуватимуть Україну попри скандал навколо телефонної розмови з Трампом

  • 02.10.2019, 17:16
  • 502

Держсекретар США зазначив, що був присутнім під час телефонної розмови двох президентів

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявляє, що Америка продовжить підтримувати Україну попри ситуацію навколо телефонної розмови президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Голос Америки, про це Помпео сказав у середу в Римі на прес-конференції, проведеній спільно з міністром закордонних справ Італії.

Так, Помпео став на захист політики США стосовно України і заявив, що телефонна розмова відбулась «у загальному контексті» стратегічних пріоритетів протистояння російській агресії та допомоги Україні у викоріненні корупції.

За словами держсекретаря, він був присутнім під час зазначеної телефонної розмови двох президентів.

«Я був держсекретарем вже півтора року. Я знаю чітко, якою є політика Америки стосовно України. Вона відзначається постійністю і ми продовжимо просувати ці результати», — заявив він.

«Саме на цьому зосереджувалась наша команда, включаючи посла Волкера — усунення загрози від Росії для України, допомога українцям у викоріненні корупції в уряді і допомога новому урядові в Україні у розбудові нової потужної економіки. Цим займались посадовці Державного департаменту, який мені випала честь очолювати, і ми продовжимо це робити навіть попри цей шум», — сказав Помпео.

Схожі новини