Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На українсько-польському кордоні затримали ексдружину Князева з понад півмільйоном євро, - ЗМІ

  • 23.09.2019, 16:13
  • 1 882

Вчора, 22 вересня на автомобільному переході «Рава-Руська – Гребенне» (Україна-Польща) польські митники затримали трьох громадян України і громадянина Хорватії, які намагалися перевезти через українсько-польський кордон 650 тис євро готівкою.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

За даними львівського сайту «Діло», в автомобілі знаходилися Вадим Каган, Андрій Посметюк, Боян Малик (громадянин Хорватії) і Вікторія Князєва, 1975 г. н. Остання, за інформацією видання, була за кермом.

Як пише видання ZAXID.NET автомобіль з незадекларованою валютою вільно минув українську частину кордону, але вже польські митники вирішили його оглянути.

Однак у польській податковій адміністрації інформацію про цей інцидент заперечили. Як повідомила ZAXID.NET Марта Шпаковська, речниця податкової адміністрації в Любліні, «митниця не зафіксувала такого випадку».

«Інформуємо, що не було зафіксовано такого типу події у цей термін і у такій кількості готівки на кордоні у Гребеному. У найближчі дні такої суми теж не виявлено», — зазначила Марта Шпаковська.

Відзначимо, як повідомляє джерело OBOZREVATEL, на цивільну дружину глави Нацполіції оформлено більшість їхнього спільного майна. При цьому розлучення могло бути фіктивним — щоб не декларувати статки, автопарк, квартири і будинки. Так, згідно з реєстром нерухомого майна, у 2011 році Вікторія Князєва придбала дві сусідні квартири в селі Чабани Київської області загальною площею в 130 кв. м. Одна з них вказана в е-декларації Сергія Князєва як спільна власність з сім'єю.

Крім того, Князєва володіє нерухомістю в Києві, де їй належать дві квартири, які вона придбала в 2011 і 2013 роках, по вулиці Маршала Гречко та на проспекті Петра Григоренка.

У 2014 році вона придбала ще одну квартиру площею 63,1 кв. м в новобудові ЖК «Вишневий Затишок» в селі Вишневе Київської області. Ринкова вартість квартири в цьому будинку становить приблизно 40 тисяч доларів.

Через місяць після придбання квартири в Вишневому, Князєва придбала квартиру в новобудові в селі Крюківщина Київської області. Квартира площею 57,4 кв. м в цьому будинку зараз коштує 31 тис. доларів. Крім того, в Закарпатській області Вікторія Князєва придбала житловий будинок площею 48 квадратних метрів і отримала право власності на земельну ділянку 0,2069 га. У цьому ж році вона також придбала земельну ділянку в селі Шаян Закарпатської області площею 0,08 га. Згідно з інформацією з кадастрової карти, частина цієї ділянки знаходиться в лісі.

При цьому в декларації Князєва за 2018 рік не вказаний жоден транспортний засіб. Його місячний дохід, згідно з декларацією, — 158 тис. грн.