Передплата 2024 ВЗ

Червоні труси та гроші: у Львові активісти вимагають відставки виконавчого комітету міськради

  • 19.09.2019, 13:13
  • 1 199

Сьогодні, 19 вересня, під будівлею Шевченківської РДА у Львові, де пройде сесія Львівської міськради, влаштували акцію протесту та вимагають відставки виконкому мерії.

Активісти розвішали фотографії членів виконавчого комітету, гроші та червоні труси, передає видання «Форпост».

На першу сесію Львівської міської ради у новому політичному сезоні «Народна дія Львів» прийшла з антизабудовною акцією. Активісти розвісили портрети членів виконкому та чиновників, від рішень яких залежить нове будівництво у Львові, впереміж зі стодоларовими купюрами та мереживною білизною.

На акцію активісти принесли банер з гаслом: «Члени виконкому, вбрання повій вам до лиця!».

«Так, виконавчий комітет Львівської міської ради уже давно перетворився на «політичних повій» — працюють в інтересах забудовників, а не громади міста та пачками видають нові дозволи на нове будівництво — без інфраструктури, зневажаючи пам’яткоохоронне законодавство та інтереси мешканців.

Часто жінки йдуть у проституцію з відчаю, щоб врятувати своїх рідних, банально вижити. Чиновники ж, отримуючи пристойні заробітні плати, продають не лише себе, а нас з вами і роблять це не для виживання, а для розкішного життя.

Першопричина вакханальної і потворної забудови Львова — у Львівській міській раді. Бо саме тут видають містобудівні умови та обмеження, які взагалі не враховують наших прав, не враховують, що у Львові є об’єкт всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, є Державний історико-архітектурний заповідник, історичний ареал, карстові і зсувні грунти, охоронні зони комунікацій, що Львів — одне з найбільш щільно заселених міст України.

Під час видачі черговому забудовнику містобудівних умов та обмежень, представників мерії і виконкому просто засліплює. А коли життя мешканців стає нестерпним, і вони приходять за захистом до мерії, то представники мерії просто відправляють їх до суду судитися зі забудовником. Самим. А в судах вони найчастіше підтримують забудовників!

Нам набридло лицемірство, коли на зустрічах з мешканцями міський голова обіцяє, що незаконної забудови не буде, а потім з'являються документи, погоджені працівниками міськради де «все законно», і представники міськради в судах стають на сторону забудовників, а не львів’ян", — кажуть активісти.

Активісти вимагають:

— оголосити відкритий конкурс на посаду головного архітектора міста Львова;

— виконати рішення суду у справі 813/716/16, яким визнана бездіяльність Львівської міської ради щодо невинесення в натурі меж історичного ареалу міста Львова та не віднесення земель на його території до земель історико-культурного призначення, та зупинити дерибан і незаконне відчуження і використання особливо цінних земель історико-культурного призначення на території історичного ареалу, а тим більше на території Державного історико-архітектурного заповідника в м. Львові;

— рішенням сесії Львівської міської ради встановити мораторій на видачу нових дозвільних документів у сфері містобудування у межах історичного ареалу м. Львова (буферної зони об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО) — до моменту прийняття і затвердження історико-архітектурного опорного плану м. Львова;

— відправити у відставку виконком Львівської міської ради, який працює проти громади міста.

Схожі новини