Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Плата для Путіна»: Тейлор розповів, які санкції можуть стати руйнівними для Росії

  • 18.09.2019, 09:58
  • 828

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор вважає, що запроваджених проти Росії санкцій недостатньо.

Таку думку він висловив в інтерв'ю Першому каналу Грузії, передає ТСН.

«Санкцій проти Росії недостатньо, оскільки впродовж цього часу ми не побачили, щоб росіяни залишали Донбас чи Крим», — сказав він.

Тейлор зазначив, що мета санкцій — зробити болісно Росії, щоб припинити її агресивні дії, і «є більш широкі санкції, які міжнародне співтовариство може запровадити проти Росії».

За його словами, проти Москви можна задіяти секторальні санкції щодо оборонного, енергетичного, фінансового секторів. Також можна запровадити обмеження проти більшої кількості росіян, щоб вони не могли отримати візи до Великої Британії або США, заморозити їхні цінні папери.

«Одна з найсильніших санкцій, яку ми ще не застосовували щодо Росії, і Росія це добре знає, це її виключення з міжнародної фінансової системи. Це буде руйнівним для країни. Ми ніколи цього не робили, але в разі ще одного агресивного кроку, це можна буде використовувати. Ця санкція — плата для Путіна», — сказав Тейлор.

Нагадаємо, 12 вересня Рада Європейського Союзу погодила подовження обмежувальні заходи проти Росії через дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України ще на пів року до 15 березня 2020 року.

Схожі новини