Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

“Моє місто будує тут школу мистецтв”

Мерія розробила онлайн-анкету — аби львів’яни визначили, яким має бути новий заклад

Стартує архітектурний конкурс на найкращий проект школи мистецтв з концертним залом — по вул. Личаківській, 105. Школа для майбутніх митців постане на місці колишніх військових казарм. У мерії кажуть, напівзруйновані казарми давно стали власністю міста, земельна ділянка теж. З ініціативою зведення навчального закладу виступили управління культури й управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради. Будівельні роботи заплановані на 2020-й, а цього року — бюрократичні й дозвільні процедури.

Біля будмайданчика на паркані — банер з написом «Моє місто будує тут школу мистецтв». Не кожний будівельний проект так оригінально рекламують…

Заступник міського голови з питань розвитку Львова Андрій Москаленко повідомив «ВЗ», що конкурсне завдання обіцяють підготувати особливо ретельно — питають думку експертів та містян.

Дослідження проводить урбаністка, соціологиня Олександра Сладкова. Мерія розробила онлайн-анкету, де львів’яни можуть висловити свої зауваження щодо конкурсного завдання. (Журналіст «ВЗ» теж заповнила анкету. Зокрема, я вважаю, що в такій школі мають безкоштовно діти батьків, які служили у зоні АТО-ООС). У Ратуші обіцяють, це буде комунальна школа, де безкоштовно навчатимуться учні з мистецькими талантами. В анкеті також є питання і про додаткові функції школи мистецтв: щодо міні-кухні, кав’ярні, спортивного класу, студії звукозапису тощо.

«Це буде школа не за типовим проектом, — каже Андрій Москаленко. — Хочемо, щоб це приміщення було не лише якісним усередині, а й щоб зовні нагадувало витвір мистецтва. Плануємо створити тут великий зал для виступів, тож у місті з’явиться ще одне приміщення для проведення музичних фестивалів».

Схожі новини