Передплата 2024 «Добрий господар»

Тяжкохворий політв'язень Бекіров погрожує розпочати голодування, якщо його перевезуть із Сімферополя

  • 31.07.2019, 08:56
  • 468

Українець Едем Бекіров, якого незаконно утримують у СІЗО Сімферополя, може оголосити голодування, якщо його справу переведуть для розгляду в суд Красноперекопська (Крим).

Про це у Facebook написав адвокат політв'язня Іслам Веліляєв. — повідомляє «Українська правда«

За його словами, Бекіров заявив про намір розпочати голодування у разі переведення кримінальної справи для розгляду по суті в Красноперекопськ, оскільки він не витримає такого тривалого етапу.

«Знущання з нашого співвітчизника тривають. Він доведений до відчаю. Безкарність, по суті злочинних дій посадових осіб, шириться… Ми докладаємо всіх можливих зусиль для визволення нашого співвітчизника і вкотре закликаємо всіх надати посильну допомогу у звільненні Едем ага Бекірова», — заявив Веліляєв.

Захисник ув'язненого також повідомив, що стан здоров'я бранця «залишає бажати кращого», «Його мучать часті головні болі. Протягом 10 днів, не міг встати з нар через защемлення нерва і сильного болю в спині. Болить серце, мучить задишка і ядуха. Відчуття нестачі свіжого повітря. Щодня вводять ін'єкцію інсуліну і дають діабетичні препарати», — повідомив адвокат.

Нагадаємо, силовики РФ затримали кримського татарина Бекірова на адмінмежі з Кримом 12 грудня 2018 року. Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що активіст їхав до Криму, аби відвідати матір та інших родичів. 10 квітня активісту Едему Бекірову 10 квітня продовжили термін тримання під вартою до 12 червня.

13 грудня окупаційний суд взяв під варту кримського татарина Бекірова. Окупаційна влада підозрює його у транспортуванні понад 10 кілограмів тротилу та 190 бойових патронів.

15 січня Бекірова вивезли з СІЗО Сімферополя до лікарні для обстежень на два тижні.

Едем Бекіров 1961 року народження постійно проживає у Новоолексіївці Херсонської області. У січні йому провели операцію на серці, і він змушений приймати багато ліків. Під час затримання усі його ліки залишилися у водія в машині. Крім того, Бекіров має інвалідність.

Схожі новини