Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

З колонії Харкова випустили помилуваного політв’язня Літвінова, якого там утримували 4 місяці після ув'язнення в Росії

  • 13.07.2019, 14:33
  • 522

Помилуваного політв’язня Сергія Літвінова, якого після передачі з Росії понад 4 місяці утримували в колонії Харкова, випустили на волю.

Про це повідомляє Громадське.

«Катували слідчі, прокурори й вищі люди, які перебувають у Москві в Путіна. Хочу сказати, що Путін — це нехороша людина. І катували, і знущалися, і принижували, і все, що можна було. Я нічого хорошого там так і не побачив, все було боляче і жорстоко», — розповів він про своє ув’язнення в РФ.

Літвінов подякував Зеленському за помилування, громадськості та ЗМІ — за підтримку.

«Я повертаюсь додому, до Рубіжного потягом, а потім брат забере мене додому на машині. Я дякую президенту й адвокату, що я на свободі. Буду вдома працювати, як і раніше працював. З одягом допоміг адвокат, а з квитком — начальство колонії», — розповів Літвінов.

12 липня стало відомо, що президент Володимир Зеленський помилував політв’язня Літвінова, якого після передачі з Росії утримували в харківській колонії.

Нагадаємо, Літвінов вже понад 4 місяці перебуває в колонії в Харкові після передачі з РФ. У Росії він відсидів 5 років у в’язниці — політв’язня засудили на 8,6 роки за нібито розбій, хоча спочатку хотіли засудили на 25 років за вбивство неіснуючих насправді людей на Луганщині, коли Літвінов був у складі батальйону «Дніпро-1».

У Мін'юсті підтвердили, що «компетентні органи Росії» передали Літвінова Україні, проте інші деталі справи не розкрили.

Схожі новини