Передплата 2024 ВЗ

Стартувало «Зіркове ралі-2019»: у складі львівського екіпажу - 7-річний учасник

З найстарішого трамвайного депо міста для участі у «Зірковому ралі-2019» вирушив екіпаж на автомобілі 1973 року випуску «Волга» (ГАЗ-24).

У складі львівського екіпажу — 37-річний штурман Андрій Петрушкевич, пасажирка Олена Петрушкевич та 7-річний пасажир Володимир Петрушкевич.
Стартували з Музею «Ретро Гараж Львова», розташованому у старому трамвайному депо Львова. Одночасно з інших обласних центрів України до Кропивницького вирушили екіпажі інших учасників. Вони фінішують 12 липня. Відтак змагатимуться дорогами Кропивницької області, візьмуть участь у святкових заходах на честь 105-ої річниці Бессарабського автопробігу 1913 року та оглянуть виставку старих авто.
Багатоденне ралі класичних автомобілів, вироблених до 1989 року, дорогами України «Зіркове ралі — 2019» учетверте відбувається під егідою Комітету Історичних Автомобілів при Автомобільній Федерації України.
Загалом, як розповідають організатори, правила «Зіркового ралі» — надзвичайно прості і діють протягом століття. Учасники змагання — екіпажі аматорів — повинні дістатися до фінішу з мінімальною кількістю штрафних балів, які нараховуватимуться у разі запізнення (або передчасного прибуття) авто на фініш кожного етапу, за екстрене технічне обслуговування на трасі ралі та за використання сторонньої технічної допомоги.
Коротко про львівського учасника ралі — ГАЗ-24 «Волга». Це легковий автомобіль середнього класу (Клас E) сімейства «Волга», який прийшов на зміну моделі ГАЗ М-21 «Волга» у 1970 році. Його випускав Горьківський автозавод до 1994 року. Автомобілі, які майже не надходили у широкий продаж, використовували як таксі, а також у багатьох державних організаціях. У дизайні і конструкції автомобіля простежуються спільні риси з автомобілем Ford Falcon 60-х років.

Схожі новини