Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна вийшла ще з однієї угоди у рамках СНД - уряд ухвалив рішення

  • 10.07.2019, 19:05
  • 506

Кабінет Міністрів схвалив рішення про вихід з угоди про введення міжнародного сертифіката зважування вантажних транспортних засобів на територіях держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав.

Відповідне рішення ухвалив уряд, інформує УНН.
Відповідно до постанови уряду, України виходить з Угоди про введення міжнародного сертифіката зважування вантажних транспортних засобів на територіях держав — учасниць СНД, підписаної 16 квітня 2004 року у м. Чолпон-Ата (Киргизька Республіка).
При цьому уряд доручив МЗС повідомити про вихід України із цієї угоди Виконавчий комітет СНД відповідно до установленого порядку.
Скасована в Україні угода регулює порядок застосування сертифіката зважування вантажних транспортних засобів на територіях держав-підписантів з метою спрощення процедури перетину кордонів між сторонами і, зокрема, уникнення багаторазового зважування транспортних засобів на території сторін.
Як зазначили автори документу в пояснювальній записці, наразі на території України міжнародний сертифікат зважування під час проходження габаритно-вагового контролю не застосовується.

Схожі новини