Передплата 2024 «Добрий господар»

«Не їм вирішувати»: спікер Парубій закликав вийти на парад у День Незалежності

  • 10.07.2019, 12:10
  • 912

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликав учасників Революції гідності, волонтерів та ветеранів російсько-української війни пройти парадом на Хрещатику в День незалежності 24 серпня.

Як передає УНІАН, про це він сказав на засіданні парламенту.

Коментуючи рішення президента України Володимира Зеленського не проводити парад 24 серпня, Парубій заявив: «Чи буде парад, не їм вирішувати. Для патріотів України День Незалежності головне свято. Адже за самостійність і державність віддавали своє життя багато поколінь українців».

За його словами, багато українців загинули за незалежність «у новітній війні з імперською Росією, яка триває вже п’ятий рік». Парубій закликав усіх вшанувати пам’ять загиблих героїв і прийти 24 серпня на Хрещатик.

«Закликаю всіх, хто боровся і воював за волю України — учасників Революції гідності, ветеранів російсько-української війни, волонтерів, військових — 24 серпня 2019 року вийти на Хрещатик і пройти парадом Незалежності головною вулицею держави», — наголосив Парубій.

Нагадаємо, 9 липня Президент України Володимир Зеленський пообіцяв «новий формат» святкування Дня Незалежності та повідомив, що військового параду у День Незалежності не буде.

Натомість ветерани АТО вирішили організувати альтернативний військовий марш у Києві замість скасованого військового параду.

Схожі новини