Передплата 2024 «Добра кухня»

«Для мене ворог - Росія, а не українці. А для вас?»: відома волонтерка звернулася до Нацкорпусу щодо побиття активістів «Європейської Солідарності» біля будівлі КС

  • 05.07.2019, 10:12
  • 880

Активісти "Європейської Солідарності" вийшла на протест під Конституційним Судом, щоб захистити декомунізацію і люстрацію, однак проти її представників була провокація і напад сил Національного корпусу.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала доброволець, командир медичного батальйону «Госпітальєри», а також кандидат у народні депутати від партії «Європейська Солідарність» Яна Зінкевич.

«Були порвані партійні прапори, та постраждали наші активісти та партійники. Нападаючи на проукраїнські сили, користь для кого роблять нападники? Кожного разу, коли українці б’ються поміж собою — ворог радіє і потирає спітнілі руки. Кожен чоловік, який підняв руку на фізично слабшого за себе, тим самим опускає себе», — підкреслила кандидат в депутати.

«Проукраїнські сили повинні дотримуватись спільного напрямку заради захисту України. Ворогуючи між собою, ми ризикуємо втратити все чого досягли за 5 років.

Наступного разу я також буду біля Конституційного суду — спробуйте побити й мене. Для мене ворог — Росія, а не українці. А для вас?" - резюмувала Зінкевич.

Раніше, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Представники «Національних дружин «напали на активістів «Європейської Солідарності», які під будівлею Конституційного Суду мітингують проти скасування люстрації, передає телеканал «Прямий».

«Поблизу Конституційного Суду трапились провокації і сутички. Коли активістів, молодіжку „Європейської солідарності“. відбулась штовханина. Зараз голова нашої молодіжної організації пані Дінара знімає побої в лікарні, бо напали на неї чоловіки, які чомусь називаються Нацдружинами, Нацкорпусом. Мені здається, якщо хтось хоче захищати Україну, а не закон про люстрацію, то треба їхати на фронт, а не бити жінок біля КСУ», — повідомила Геращенко.

Вона додала, що Нацкорпус вже не вперше подібним чином підігрує реваншистам.

«Ми надсилаємо офіційне звернення до Міністерства внутрішніх справ, Нацполіції з вимогою забезпечити під час виборчого протесту право українців на мирний протест», — наголосила Геращенко.

Схожі новини