Передплата 2024 «Добра кухня»

До Конгресу США внесли законопроект про санкції проти «Північного потоку-2»

  • 14.06.2019, 09:10
  • 313

Сенатор Джон Баррассо вніс в американський Конгрес законопроект, яким передбачено введення обмежувальних заходів щодо проекту «Північний потік-2» та інших російських газопроводів.

Про це йдеться в заяві прес-служби сенатора, пише «Інтерфакс-Україна».

У документі наголошується, що законопроект «передбачає введення санкцій проти „Північного потоку-2“, яким буде транспортуватися газ з Росії до Німеччини, а також проти інших російських газопроводів».

«Закон про співпрацю в галузі енергетичної безпеки з союзниками в Європі, або Акт ESCAPE зміцнює енергетичну безпеку, надаючи їм стабільну і надійну американську енергію», — вважає сенатор.

Крім цього, в документі підкреслюється, що «деякі європейські союзники США все більше залежать від російського газу, і Росія продовжує підривати мир і безпеку в Європі за допомогою різних механізмів, включаючи використання енергії як геополітичної зброї».

«Трубопровід „Північний потік-2“, який транспортуватиме природний газ з Росії до Німеччини, зробить Європу ще більш залежною від російського газу, підірвавши диверсифікацію європейських джерел енергії, поставок і маршрутів», — упевнений сенатор Баррассо.

Схожі новини