Передплата 2024 «Добрий господар»

Заява України у міжнародному трибуналі: 2014 року Росія вкрала понад 9 млрд кубів природного газу

  • 11.06.2019, 12:25
  • 516

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції, агент України на слуханнях Арбітражного трибуналу щодо спору між Україною та РФ про права прибережної держави в Чорному і Азовському морях і в Керченській протоці Олена Зеркаль заявила, що з весни 2014 року по сьогодні Росія вкрала вже більше 9 мільярдів кубометрів природного газу.

Про це повідомляє УНН.

«Росія в порушення ст. 56 Конвенції ООН з морського права краде наші ресурси в Чорному морі. Вона не дає нам доступ до нафти і газу, що знаходиться в наших водах. З весни 2014 року Росія вкрала вже понад 9 мільярдів кубометрів природного газу», — заявила Зеркаль.

Вона також підкреслила, що Україна звернулася до Арбітражного трибуналу для вирішення спору щодо тлумачення і застосування Конвенції ООН з морського права — не про суверенітет країни.

«Суверенітет України в Криму не викликає сумнівів», — заявила вона.

Напередодні суд опублікував позиції України і Росії щодо юрисдикції. Зазначено, що «Російська Федерація вважає, що суд не має юрисдикції за позовом України, оскільки суд не може визначати, яка держава є суверенною по сухопутній території Криму».

Нагадаємо, суд у Гаазі почав засідання у справі України проти РФ по морському праву.

Схожі новини