Передплата 2024 «Добра кухня»

Парубій озвучив прогноз, коли Україна може стати членом Євросоюзу

  • 08.06.2019, 16:11
  • 732

Голови парламентів України, Литви та Польщі задекларували у резолюції Міжпарламентської асамблеї строки вступу України до Євросоюзу. Україна має великий шанс вступити до ЄС у 2025-2027 році.

Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє УНІАН.

«Ключовий документ, який був нами підписаний — це наша спільна резолюція і наш план дій на наступний період. Для нас було дуже важливо, що серед того плану дій ми узгодили, що будемо дотримуватись стратегії „2025−2027“. Це стратегія плану на шляху України до ЄС», — заявив на брифінгу Парубій.

Він додав, що було визначено — в цей період є вікно можливостей для вступу України в Євросоюз. Тож була спільно розроблена стратегія щодо того, які кроки необхідно зробити, щоб «вийти на кінцеве і остаточне рішення».

Голова Верховної Ради підписав резолюцію за підсумками проведення 10-ї сесії Міжпарламентської асамблеї Україна-Литва-Польща.

«Ми спільно визначили, що цей період ми бачимо як період великих шансів для України на шляху до ЄС. Адже у 2025 році головуватиме Польща, а з 2025 по 2027 рік головуватиме Литва», — сказав Парубій.

Схожі новини