Передплата 2024 «Добра кухня»

У США до 18 років ув’язнення засудили фальшивого принца Саудівської Аравії

Фальшивого принца Саудівської Аравії Ентоні Жиньяка засудили до 18 років позбавлення волі за фінансове шахрайство.

Про це повідомляє ВВС.

Згідно з інформацією, 48-річний Жиньяк видавав себе за саудівську королівську особу, щоб обманювати інвесторів. Загальна сума збитків склала 8 мільйонів доларів.

«Будучи лідером складної міжнародної схеми шахрайства за участю декількох осіб, Жиньяк використовував свою фальшиву особистість — принца Халіда бен Аль-Сауда — щоб продати помилкову надію. В результаті десятки інвесторів, які нічого не підозрювали, були позбавлені їхніх інвестицій, втративши понад 8 мільйонів доларів», — зазначила суддя.

Згідно з документами суду, він був заарештований 11 разів за останні 30 років за шахрайство, пов’язане з образом принца Халіда бен Аль-Сауда.

Щоб підтримати свою фальшиву особистість, він купив підроблені номерні знаки і документи для своїх охоронців. Він носив традиційний саудівський одяг, а також дорогі кільця і годинник.

Він часто подорожував на приватних літаках або розкішних яхтах і збирав дорогі твори мистецтва.

Схема почала розкриватися в травні 2017 року, коли зловмисник спробував інвестувати в розкішний готель в Майамі. Під час переговорів власники готелю стали підозрювати Жиньяка, зокрема через його готовність їсти продукти зі свинини.

Вони найняли приватну охоронну групу для розслідування, що в кінцевому підсумку призвело до федеральної справи.

Жиньяк на початку цього року визнав себе винним у шахрайстві, змові з метою здійснення шахрайства, крадіжці при обтяжуючих обставинах і в тому, що видавав себе за дипломата.

Схожі новини