Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові побудований завод з виробництва сучасного газового обладнання

  • 31.05.2019, 11:27
  • 1 067

31 травня 2019 року, Київ. 19 газорозподільних компаній, які працюють під брендом Регіональної газової компанії, запустили в роботу найбільший в Україні завод з виробництва сучасних ШГРП (шафових газорегуляторних пунктів).

Нове виробництво RGC Production розміщено у Львові, і націлене на забезпечення потреб внутрішнього ринку, а в перспективі — вихід на міжнародні ринки.

У найближчі роки в Україні необхідно замінити майже 20 тис ШГРП, які вже вичерпали термін експлуатації. Це обладнання необхідне для регулювання і підтримання стабільного тиску природного газу в розподільних мережах, що забезпечує надійність і безпеку газопостачання та безперебійну доставку газу кожному споживачу.

«Якість і технічні характеристики регуляторних пунктів від українських постачальників нас не влаштовували. Вартість же імпортного обладнання дуже висока. Тому з’явилась ідея налагодити виробництво надійних і сучасних ШГРП власними силами», — сказав Олександр Волович керівник проекту RGC Production.

Весь комплекс робіт зі створення нового автоматизованого заводу у Львові — від ідеї до першої продукції — тривав всього 6 місяців. Ядром нового заводу стали роботизовані зварювальні комплекси. На початковому етапі для складання використовують до 50% імпортних комплектуючих. Надалі заплановано зростання локалізації виробництва в міру налагодження виробництва вітчизняних аналогів.

Вихід заводу RGC Production на проектну потужність — 900 одиниць на рік — запланований на осінь 2019 року. Вчора, 30 травня, зійшла з конвеєра перша партія ШГРП в кількості 8 шт.

Довідка: Регіональна Газова Компанія — сервісна компанія, що надає послуги з фінансового, юридичного, технологічного консалтингу. Клієнтами компанії є постачальники газу в 16 регіонах країни, а також 19 газорозподільних компаній, на обслуговуванні яких перебуває понад 200 тис. км газопроводів і 8 млн побутових споживачів газ.

Схожі новини