Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Законопроект Зеленського про імпічмент — піар і популізм, - юрист

Без зміни чинної редакції Конституції немає сенсу ухвалювати закон про імпічмент президента, тому поданий Володимиром Зеленським законопроект є піаром і популізмом, як і будь-які інші подібні законопроекти.

Про це в ефірі програми «Нині вже» на Громадському заявив Денис Гартвіг, юрист, експерт з конституційного права Центру політико-правових реформ.

Він нагадав, що, згідно зі статтею 111 Конституції, для оголошення імпічменту необхідні голоси ¾ депутатів Верховної Ради. Тому без зміни цієї статті жоден законопроект нічого не змінить.

«Процедура, яка є у нас наразі — абсолютно нереалістична. Та (процедураРед.), яку пропонує Зеленський, і будь-яка інша, яку хтось буде приймати, вона буде нереалістичною, бо буде базуватися на статті 111 Конституції», — наголосив Гартвіг.

Він додав, що цей законопроект виправляє деякі помилки у процедурі, але це не має значення, бо вона залишається нереальною.

«Якщо парламентарії, президент України дійсно хочуть розробити реальну процедуру імпічменту, необхідно внести зміни до Конституції. Зараз будь-які розмови ніщо інше, як піар і популізм», — наголосив юрист.

Схожі новини