Передплата 2024 «Добра кухня»

Папу Франциска проголосили «єретиком»

Консервативно налаштовані католицькі богослови і священики звинуватили Папу Римського Франциска в поширенні «єретичних ідей».

Про це повідомляє «mignews» з посиланням на західні ЗМІ.

Надіслане понтифіку 25-сторінкове послання Correctio filialis («синівські накази») опубліковане на сайті ініціативи. У ньому говориться, що в апостольському зверненні Amoris laetitia («Радість любові») про сім'ю і її місце в сучасному світі Франциск допустив єресь.

«Публікація Amoris laetitia, а також деякі інші дії, за допомогою яких Ваша Святість досить чітко позначила сферу і призначення цього документа, накликали на Церкву і весь світ скандал за участю віри і моралі. Внаслідок цього єресь і інші помилки поширилися в Церкві. І поки деякі єпископи і кардинали продовжували захищати Богом відкриту правду про шлюб, моральний закон і таїнства, інші заперечували ці істини і отримували від Вашої Святості не докір, а прихильність», — йдеться в посланні.

Як зазначається, «накази» були передані понтифіку ще в серпні, але оскільки його відповідь наразі не надійшла, вони вирішили діяти ва-банк і опублікувати їх на окремому сайті.

Наразі підписи під документом поставили 62 представники духовенства з 20 країн.

Схожі новини