Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Юрист пояснив причину позову щодо скасування реєстрації Зеленського як кандидата

Юрист Андрій Хілько, який позивається до суду Києва із вимогою скасувати реєстрацію Володимира Зеленського як кандидата в президенти, заявив, що він не є представником чинного президента Петра Порошенка, а діє із власних мотивів

Про це Хілько заявив біля Апеляційного адміністративного суду Києва, передає Громадське.

Хілько заявив, що він подав позов як спостерігач за виборами в окрузі № 221 (Київ) від громадської організації «Українська асоціація акціонерів»

За його словами, його обурило те, що Зеленський безкоштовно роздавав квитки на дебати на «Олімпійському». На його думку, відповідно до закону, це можна вважати підкупом.

«Якщо суд вирішить, що недостатньо аргументації з моєї сторони як спостерігача, він мені відмовить у відкритті провадження. Але ми можемо змінити позивну вимогу», — сказав Хілько.

На питання активістів, чому він подав позов лише щодо Зеленського, він сказав:

«Я подав два позови, в одному було два відповідачі, в іншому один. Але в матеріалах цієї справи, щодо якої я приїхав, є і матеріали по іншому кандидату (Петру Порошенку, ред.), в тому числі як докази».

Також Хілько заперечив що офіційно представляє інтереси Петра Порошенка.

«Я офіційно не представляю Порошенка, я незалежний офіційний від громадської організації „Українська асоціація акціонерів“… ніякого відношення я до Порошенка не маю. Я керуюсь своїм розумінням що таке порушенням, опираючись на норми закону», — сказав юрист.

Схожі новини