Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У МВС розповіли про охорону дебатів на Олімпійському

  • 12.04.2019, 18:11
  • 549

Для охорони громадського порядку під час проведення передвиборних дебатів на НСК Олімпійський залучать безпрецедентну кількість правоохоронців.

Про заходи безпеки на стадіоні в разі дебатів розповів речник МВС Артем Шевченко, повідомляє Громадське в п'ятницю, 12 квітня.

«Ми будемо працювати над забезпеченням правопорядку і безпеки в цілому, а тим більше під час дебатів на Олімпійському, якщо вони будуть в такому незвичайному і вельми оригінальному і ризикованому форматі, можливо, вперше… МВС має бути готове, ми готуємося», — сказав Шевченко.

Він зазначив, що у поліції є багатий досвід роботи на НСК Олімпійський, але оскільки дебати там будуть проводитися вперше, МВС залучить безпрецедентну кількість правоохоронців.

«Якщо дійсно дебати будуть на стадіоні, наш заклик: жодної зброї і жодних предметів, які можуть бути використані як зброя для завдання шкоди кому-небудь. Будуть дуже жорсткі, глибокі фільтраційні заходи при вході на стадіон, і не дивуйтеся великій кількості правоохоронців, які, можливо, будуть і в більшій кількості, ніж це було під час Ліги чемпіонів», — наголосив спікер МВС.

У міністерстві закликають ставитися до підвищених заходів безпеки з розумінням, не провокувати поліцейських на конфлікти, адже вони — поза політикою.

На стадіон забороняється пронесення предметів, які можуть бути використані для завдання шкоди собі або іншим особам (всі види піротехніки, димових і газових пристроїв, метальних предметів тощо).

МВС також попереджає не брати із собою зброю, навіть легальну і не заборонену законом.

Нагадаємо, раніше в штабі Порошенка заявили, що чинний президент проведе дебати 14 квітня на стадіоні, а також 19 квітня в студії Суспільного. Зеленський раніше оголосив, що його дебати відбудуться на Олімпійському 19 квітня. Штаби кандидатів поки не погодили спільні дебати на стадіоні.

Схожі новини