Передплата 2024 «Добра кухня»

Нещодавно призначений посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький відвідав Львів

  • 08.04.2019, 13:11
  • 1 075

Нещодавно призначений Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький сьогодні, 8 квітня, перебуває з візитом у Львові.

Про це повідомило Посольство Республіки Польща в Києві на своїй сторінці у Facebook, пише Рolukr.net.

Як додали у Генеральному консульстві РП у Львові, Бартош Ціхоцкий провів зустріч із представниками польських організацій і польськомовних медіа у Львові.

Нагадаємо, Бартоша Ціхоцького офіційно призначили на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні 8 березня. Перед тим його кандидатуру схвалила відповідна комісія Сейму Польщі. Ціхоцький замінив Яна Пєкла, який завершив свою дипломатичну місію наприкінці січня.

12 березня Ціхоцький прибув до Києва і вручив копії вірчих грамот заступникові міністра закордонних справ України Василеві Боднару.

Бартош Ціхоцький народився 12 серпня 1976 року у Варшаві. За освітою є істориком — закінчив історичний інститут Варшавського університету.

Працював як аналітик у Центрі східних студій, Польському інституті міжнародних відносин, Бюро нацбезпеки. У 2015−2016 роках був співробітником Посольства Польщі у Москві, після чого повернувся до Варшави на посаду радника голови Служби розвідки.

З травня 2017 року обіймав посаду заступника міністра закордонних справ Польщі. Відповідав, зокрема, за східну політику та безпеку.

Послів Польщі призначає президент на прохання глави МЗС з урахуванням позиції комісії у закордонних справах Сейму. Свою згоду також має дати країна, в якій повинні бути акредитовані нові посли.

Схожі новини