Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Гройсман у Вінниці проголосував на виборах президента України

  • 31.03.2019, 14:50
  • 725

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман проголосував на виборах президента України. Зробив він це у Вінниці, звідки сам родом.

Про це повідомляє Сьогодні.ua.з посиланням на відповідне відео, яке опубліковано на його сторінці у Facebook.

Голова уряду разом з дружиною під спалахи камер пройшли в кабінки для голосування, де зробили свій вибір, після чого одночасно в одну і ту ж урну їх вкинули.

«Я радий мати можливість сьогодні голосувати у Вінниці. Я радий, що всі українці можуть абсолютно вільно і спокійно обирати своє майбутнє. Свій вибір ми (з дружиною) сьогодні зробили. Я віддав свій голос за кандидата, з яким пов'язую успішне майбутнє нашої країни», — сказав Гройсман.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко проголосував у Києві в Будинку офіцерів. Туди він також прийшов з дружиною.

Проголосували також і інші кандидати в президенти. Так, Олег Ляшко прийшов з дружиною Росітою, а Юлія Тимошенко з чоловіком і соратниками по політичній силі. Вони говорили про майбутнє України, а лідер опозиції Олександр Вілкул закликав українців прийти голосувати.

Відзначимо, в Україні вже повною ходою йде процес голосування. Одним з перших з чиновників проголосував мер Києва Віталій Кличко, який приїхав на виборчу дільницю на велосипеді.

Президентські вибори-2019 почалися з курйозу — станом на 9:00 в Києві не відкрилися три виборчі дільниці. Також проблеми з виборчими дільницями виникли в Одеській області, Херсонській, і Запорізькій областях. Всього на першу годину по Україні були проблеми на семи виборчих дільницях. У свою чергу правоохоронці вже отримали майже 300 повідомлень про порушення і відкрили три кримінальні виробництва. Найчастіші заяви — агітація і фотографування з бюлетенями.

З моменту старту голосування пройшло кілька годин. Станом на 12:00 явка на виборах президента України склала 16,33% виборців. Лідирує Запорізька область, там явка становить 21.09%, далі йде Луганська область — 20.61%, потім Полтавська — 20.55%.

Схожі новини