Передплата 2024 «Добра кухня»

Візит Бойка і Медведчука до Москви може бути пов’язаний із зупиненим терактом — СБУ

Служба безпеки обіцяє у стислі терміни надати у межах своєї компетенції правову оцінку візиту кандидата в президенти Юрія Бойка та його соратника по політсили Віктора Медведчука до Москви.

Про це СБУ повідомила на офіційній Facebook-сторінці.

«Водночас, ми не виключаємо можливий опосередкований зв'язок цієї події із попередженим СБУ у Харкові терористичним актом у метрополітені», — йдеться у повідомленні.

У відомстві наводять слова свого очільника Василя Грицака, який стверджує, що «спецслужби РФ у будь-який спосіб намагаються відволікти увагу громадськості від викритих корупційних схем фінансування виборів у інтересах одного з кандидатів у президенти України, який влаштовував раніше та влаштовує зараз кремль».

Грицак вважає, що Росія відкрито «жертвує малим», щоб змусити СБУ «переключитися на негідний об’єкт» і сприяти приведенню до влади тих, хто влаштовує президента Р Ф Володимира Путіна.

Водночас, прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян у коментарі «Українській правді» зазначив, що «будь-який громадянин України, незалежно яке його ім’я і яка його посада, не може бути обмежений у в’їзді в Україну».

У відповідь на питання щодо Медведчука, чи може українець їздити і вести якісь приватні переговори з владою країни-агресора, Слободян сказав, що це «не питання до прикордонників».

«З боку прикордонників — вони прилетять, ми їх як громадян України зобов’язані пропустити на територію України. Якщо до них є питання в інших правоохоронних органів, то ці правоохоронні органи будуть діяти в межах свої повноважень», — наголосив речник Держприкордонслужби.

Схожі новини