Передплата 2024 «Добра кухня»

У Польщі розпочався суд над водієм українського автобуса

  • 22.03.2019, 20:09
  • 962

В Окружному суді польського Перемишля почався процес над водієм українського автобусу, обвинуваченого в умисній ДТП, в якій загинули троє людей, а 50 отримали травми. Автокатастрофа сталася в серпні 2018 року в селі Лещава Долішня, що на Підкарпатті.

Про це повідомляє «Сегодня».

42-річний громадянин України визнав свою провину і відмовився надавати пояснення. Він попросив у постраждалих та їхніх сімей вибачення.

Обвинувачений висловив також бажання добровільно нести відповідальність. За погодженням з прокуратурою, це передбачає покарання у вигляді 5,5 років позбавлення волі і 15-річної заборони на водіння будь-якими транспортними засобами на території Польщі.

Однак одна з так званих субсидіарних обвинувачів (дружина загиблого в ДТП чоловіка, яка також постраждала) не погодилася з таким покаранням; на її думку, воно повинно складати не менше 10 років ув'язнення.

За її словами, в трагічний автокатастрофі вона втратила чоловіка, а її чотирирічна дитина — батька. Сама вона до сих пір знаходиться у важкому психічному стані. Крім того, водій постійно їхав дуже швидко, а бортпровідниця, яка сиділа поруч, постійно його підганяла.

Кримінальний кодекс Польщі за висунуті українцю звинувачення передбачає покарання від року до 12 років позбавлення волі.

У зв'язку з протестом жінки суд визначив чергову дату процесу — 23 квітня.

Схожі новини